Design app

Home / Design app
Project Details

Client: IGDI

Date: 5 december 2014

Een slimme aap: het startpunt van het ontwerp van het logo. Een aap met een brilletje lag voor de hand, ik koos voor een andere weg: een aap met een vlinderstrik. Eigenwijs, kinderlijk, maar toch volwassen. Heldere kleuren geven het geheel een fris uiterlijk. In de app staan allerlei icoontjes die docenten informatie verschaffen over de aard van de oefening. Heeft de oefening bijvoorbeeld te maken met beweging of draait het om taal. Om dit duidelijk weer te geven heb ik symbolen gemaakt passend in de huisstijl.
De IGDI-app is een applicatie voor docenten in Nederland. Op scholen wordt met een standaardmethode gewerkt en daar zijn ook altijd standaard oefeningen bij. Als een docent graag wil afwijken van wat voorgeschreven in de methode dan kunnen zij gebruik maken van de applicatie om een oefening of spel te vinden die zij met de klas zouden kunnen uitvoeren.

 

De IGDI-app had een vormgeving nodig en daarvoor is YADA Design ingeschakeld. De opdracht bestond uit het ontwerpen van een logo en iconen. Ook de achtergronden en lettertypes zijn door YADA Design aangeleverd. Previous  All works Next